Всички категории

Начало>за поддръжка на клиенти>Новини

Обяснени камери за термообработка

Време: 2021-05-08 Хитове : 10

Термокамерните камери са устройства, които преобразуват топлинната енергия (топлина) във видима светлина, за да анализират определен обект или сцена. Полученото изображение е известно като термограма и се анализира чрез процес, наречен термография. Термокамерните камери са сложни устройства, които обработват заснетото изображение и го показват на екран. Тези изображения могат да се използват за незабавна диагностика или да се обработват чрез специализиран софтуер за по-нататъшна оценка, точност и извеждане на отчета. Камерите за термообработка извеждат измерването на температурата на следващото ниво вместо да получите число за температурата, получавате снимка, показваща температурните разлики на повърхността.

Какво виждат термокамерните камери?
Видимата светлина е това, което виждаме около нас всеки ден. Това е единствената част от електромагнитния спектър, която можем да видим. Видимата светлина заема само малка площ в електромагнитния спектър, а инфрачервеното лъчение (IR) представлява по-голям процент. Ако искаме да видим какво се случва в други части на спектъра, имаме нужда от специализирано оборудване.
Всички обекти поглъщат, отразяват и понякога предават енергия на различни нива. Различните материали ще отделят топлина или студена енергия с различни скорости. Именно тази енергия може да се открие от инфрачервеното оборудване и да се покаже като изображения.

Приложения и приложения за термични изображения
Първоначално разработени за военна употреба по време на Корейската война, термовизионните камери са мигрирали в други полета и са намерили много приложения. Пожарникарите ги използват, за да виждат дим, да намират хора и да локализират горещи точки на пожари. Органите на реда използват технологията за управление на надзорни дейности, намиране и задържане на заподозрени, разследване на местопрестъпления и провеждане на издирвателни и спасителни операции. Техниците за поддръжка на електропроводи намират прегряващи фуги и части, за да се елиминират потенциални повреди. Когато топлоизолацията става дефектна, строителните техници могат да видят изтичане на топлина, за да подобрят ефективността на охлаждането или отоплението. Физиологичните дейности, като треска, при хора и други топлокръвни животни също могат да се наблюдават с термографски изображения. Те също са често срещани инструменти, използвани от домашните инспектори.

Характеристики на камерата за термообработка
Камерите за термоизображение могат да бъдат закупени с минимум функции, които отчитат само температурата на фиксирания централен кръст на дисплея или с множество функции, които позволяват на потребителя да избере няколко подвижни кръста и да направи сравнения между тях, за да покаже високата, ниската и средни температури на дисплея. Камерите за термовизионно изобразяване имат избираеми от потребителя множество цветни палитри, като черно / бяло, желязо или дъга. Желязната палитра се използва най-често от домашните инспектори. Черно-бялата палитра помага за идентифициране на детайли върху изображението, а дъговата палитра има най-добрата термочувствителност за показване на разликите в температурата. Вижте примерни изображения по-долу на някои цветови палитри.

Какво да търсите в термокамера
Съществуват редица компоненти, които допринасят както за качеството, така и за цената на термокамерната камера. Двата най-важни фактора са разделителната способност на детектора и термичната чувствителност.
Разделителната способност на детектора описва броя на пикселите. Най-често срещаните разделителни способности са 160 x 120, 320 x 240 и 640 x 480 пиксела. Детекторът 320 x 240 създава изображение, съставено от 76,800 76,800 пиксела. Тъй като всеки пиксел има свързана с него температура, която е XNUMX XNUMX температурни точки. По-високите разделителни способности също създават видимо по-ясни изображения.
Термичната чувствителност е най-малката температурна разлика, която камерата може да открие. Чувствителността от 0.05 ° означава, че камерата може да различава две повърхности само с петстотни от градусова разлика в температурата.
Друг важен фактор, който трябва да се вземе предвид, е температурният диапазон на термокамерата. Обхватът показва какви са минималните и максималните температури, които камерата може да измери (типично е от -4 ° F до 2200 ° F).
За да се получи най-доброто термично изображение за анализ, има четири корекции, които могат да бъдат направени на повечето камери: фокус, промени в настройките на емисионност, промени в настройките на отразяващата температура и термо настройка. Всяка от тези корекции трябва да се има предвид при избора на камера за термография.
Подобно на стандартната камера, обективът на термовизионната камера трябва да бъде фокусиран, за да подобри яснотата на изображението. Повечето камери могат да бъдат фокусирани чрез завъртане на обектива. По-сложните камери имат фокусиране с бутон.
Коефициентът на излъчване е количеството лъчение, излъчвано от обект, в сравнение с това на перфектния лъчист лъчи, когато и двете са с една и съща температура. Регулирането на излъчването е важно при извършване на измервания на температурата или при сравняване на температурите на два различни обекта. Не всички камери позволяват на потребителя да въвежда отражателна температура.
Настройката на отражателната температура позволява на потребителя да компенсира температурата на околните обекти, отразяваща се върху обект. Точно като излъчването, отразяващата температура е важна, когато се правят измервания на температурата или се сравняват температурите на два обекта. Не всички камери позволяват на потребителя да въвежда отражателна температура.
Термичната настройка на камерата включва регулиране на обхвата или температурния диапазон, които камерата вижда, докато е в режим на ръчно гледане. Ръчният режим позволява на потребителя да регулира диапазона до желания диапазон и камерата винаги ще показва този температурен диапазон. Използването на ръчния режим е най-добре, когато се използва за извеждане на температурни разлики на разглеждания обект.

Ограничения на камерата за термообработка
Тъй като топлинната енергия може да се отразява от лъскави повърхности, камерите за термоизображение не могат да виждат през стъкло. Термокамерните камери могат да се използват за събиране на информация за вътрешността
 на стена, но те не могат да виждат през стените. Също така е важно да се знае, че термовизионните камери не трябва да се използват като единственият решаващ фактор за съществуването на проблем. Използването на други инструменти винаги трябва да се използва за потвърждаване на проблема.

Термокамерна камера PQWT CX320

6OPC [PF% U% M4ONC ~ NJGZE @ 6

1IBC3V7(4LL$TY2S520[KDW