Всички категории

Начало>за поддръжка на клиенти>Новини

Често задавани въпроси за течове на вода

Време: 2021-05-08 Хитове : 9

Някои собственици на жилища ще изпитат спукани тръби, други ще имат проблеми с бойлера, а други ще имат проблеми с канализацията си, но един проблем с водопровода, който повечето собственици на жилища ще изпитат поне веднъж, е теч. От малки течове на крана до големи течове на плочи, течовете са един от най-често срещаните проблеми с водопровода, с които трябва да се справят собствениците на домове, и въпреки това, ние смятаме, че е важно за вас да знаете нещо или две за тях.

Какво причинява изтичане на тръби?
Общи причини, поради които тръбите изтичат:
Прекомерен натиск. Когато се окаже прекалено голям натиск върху тръбите, това лесно може да доведе до тяхното изтичане. Въпреки че да, водопроводните материали са проектирани така, че да могат да издържат на натиск, имайте предвид, че те наистина могат да се справят само с толкова много.
Пукнатини. Въпреки че пукнатините не се срещат толкова често поради новия напредък в водопроводната технология, те със сигурност все още са възможни. За онези тръби, които се пукат, водата трябва да отиде някъде, докато преминава, така че е съвсем естествено малко да започне да изтича.
Корозия. Корозиращите тръби също могат абсолютно да доведат до изтичане и корозията може да бъде причинена от редица фактори - тези фактори включват химикалите във вашата вода, pH във водата, температурата на водата, налягането и скоростта на водата и съдържанието на кислород във вашата вода. Най-честите причини за корозия на тръбите почти винаги са пряко свързани с качеството на водата. В резултат на това пречистването на водата е един от най-добрите начини да предотвратите образуването на течове във вашите тръби. Прочетете повече за нашите услуги за пречистване на вода.

Как да разберете дали имате теч в дома си?
Въпреки че понякога течовете могат да бъдат трудни за окото да забележи директно, ако търсите изброените по-долу предупредителни знаци, имате по-голям шанс да уловите теч навреме, за да го поправите, преди нещата да излязат извън контрол . Например,
Предупредителни знаци за теч:
Спад в налягането на водата
Водни петна по тавана, пода или стените
В по-очевидни случаи ще искате да внимавате за признаци на повреда от вода, плесен, изкривени подове или стени. Изкривената или обезцветена стена или подова дъска може да означава, че водата се е събрала в тази зона и вече е причинила щети, дори ако в момента не виждате влага. Това са всички признаци, че скрита водопроводна тръба тече.
По-висока от обичайната сметка за вода
По-високата от обичайната сметка за вода е лесен начин да разберете, че нещо се случва във вашите стени. Освен ако не сте имали внезапна промяна в употребата на вода, сметката ви за вода трябва да бъде относително последователна. Ако сметките Ви за водоснабдяване са значително и неочаквано по-високи от предишните сметки, това може да означава теч. Освен това сравнете сметките си за вода с тези на съседите си. Ако има значителна разлика, домът ви може да изтече.
Повишаване на влажността на вашия дом
Образуване на мухъл
Въпреки че не е необичайно малки количества плесен да растат на места, където водата непрекъснато тече (като ъглите на вашия душ), ако започне да се натрупва бързо и на странни места, това е сигурен знак, че имате изтичане на ръцете ви.
Странни шумове
Един от най-очевидните предупредителни знаци е шумът. Ако чуете съскащи или капещи звуци близо до осветителни тела като вашата тоалетна или мивка, има голяма вероятност вода да тече някъде, че не би трябвало да бъде.
Внезапни локви
Освен ако не сте разляли нещо, подът ви не бива да е мокър - нещо като нищо, нали? Така че, ако забележите влажни петна по килима си или подът ви изглежда обезцветен, под него може да изтече нещо.
Ръждиви тръби
Големи мокри петна във вашия двор
За да определите течовете на открито, започнете, като погледнете градинския си маркуч. Когато е включен, не трябва да има капки, където той се свързва към накрайника, но ако има, може да се наложи да смените шайбата на маркуча и да се уверите, че връзката е по-сигурна.
Показанията за използване на вода, които надвишават 12,000 XNUMX галона на месец
По време на по-ниски температури EPA обяснява, че четиричленно семейство обикновено не трябва да използва повече от 12,000 XNUMX галона вода на месец. По този начин, ако използването на вода надвишава това (спрямо размера на вашето семейство), има голяма вероятност да имате теч.
Предупредителни знаци, че имате теч във вашия дом

Допълнителни предупредителни знаци и съвети за откриване на теч на вода:
Проверете вашия водомер!
Проверете вашия водомер и запишете нивото. Уверете се, че никой не използва вода в продължение на няколко часа, след това се върнете и проверете отново глюкомера (най-лесно е да запишете първото ниво, когато всички си легнат, след това да го проверите отново първо нещо сутрин). Ако нивото се е променило, вероятно имате теч.
Проверете тоалетната си!
Дори малко изтичане на тоалетната може да доведе до значителни загуби на вода с течение на времето. Отстранете капака на резервоара и поставете няколко капки хранителен оцветител в задната част на резервоара. Изчакайте около тридесет минути и след това се върнете в тоалетната си. Проверете тоалетната чиния, за да видите дали цветната вода е изтекла от резервоара в купата. Ако видите, че цветът преминава, имате изтичане.
Проверете вашата пералня!
Независимо от местоположението му във вашия дом, вашата пералня е предмет, който се нуждае от подходящи грижи, ако искате да избегнете големи наводнения. Препоръчително е да проверявате редовно маркучите за издуване, напукване, изтъркване и течове около краищата. Също така трябва да се уверите, че оставяте поне 4 инча между връзката за вода и задната част на пералната машина, за да предотвратите прегъване в маркуча.
Редовно проверявайте за течове!
Трябва редовно да проверявате за предупредителни знаци за изтичане на вода, за да предотвратите големи щети както във вашия дом, така и на други ценни предмети. Когато един или повече от тези предупредителни знаци са видими, има вероятност да имате или имате опасност да развиете теч. Прочетете повече за предимствата на годишното обаждане до услугата за откриване на течове.

Къде трябва да търсите водопроводни течове във вашия дом?
Ако подозирате, че има изтичане в кухнята, банята или вътре в стената - където и да е - но изглежда не можете да намерите източника, направете следното:

Бани:
Започнете с проверка на мястото под мивката ви за признаци на влага. Но ако течът не идва от вашите тръби за мивка, ще трябва да преминете към душ. За да откриете източника на теч в близост до ваната или душа, започнете с изпръскване на малко вода около вратата на душа, за да видите дали някой се излива на пода. Освен това трябва да проверите запечатването около вашите тела, за да видите дали има пукнатини. Ако някои от тях присъстват, има голяма вероятност изтичането им да произтича от тях.
Кухни:
Подобно на вашата баня, първият ви план за действие трябва да бъде да проверите под мивката. Ако дъното на капана P е влажно или забележите водни петна по дъното на шкафовете си, можете да се обзаложите, че течът започва във вашата мивка. Освен това, ако забележите някакви промени в пода, като например разхлабване на ламинат, може да успеете да проследите теча обратно към вашата мивка.
Стени:
Забелязването на теч в стената ви е доста лесно - тези тъмни петна са трудни за пропускане! В този сценарий обаче той намира източника, който може да бъде труден. Веднага щом забележите някакъв признак на капене, вижте дали можете да проследите къде започва и свършва. На този етап трябва поне да можете да определите къде се базира изтичането. Тогава може да влезе експерт водопроводчик като нас и да свърши останалото!

Какви са някои начини за предотвратяване на водопроводни течове във вашия дом?
Препълненият шкаф може да причини теч. Много хора използват шкафа под мивката си, за да съхраняват почистващи препарати и други битови предмети, но когато това пространство е препълнено и нещата се удрят във вашите тръби, има по-голяма вероятност да се получи теч.
Понякога подмяната е по-добра от поправката. Вземете например вашия кран. Ако стигне до точката, в която е твърде корозирал, може да ви е трудно да намерите правилните части, ако са необходими ремонти. Когато това се случи, инсталирането на нов кран изцяло (дори ако наистина обичате стария си) може да е по-добрият вариант.
Трябва да знаете къде е основният ви спирателен клапан. Ако някога срещнете теч в дома си, ще трябва да знаете къде е основният спирателен клапан, тъй като първата стъпка към решаването на проблема е изключването му. Въпреки че не можете да изключите водата на водомера си при тежка аварийна ситуация, знаейки къде е основният ви спирателен клапан, може да бъде много по-просто.

Кои са някои подли източници на течове на вода?
Запушени дренажни линии - запушената дренажна линия може да бъде повече от неудобство. По-сериозните запушвания могат да доведат до преливане или дори спукване на линии.
Корозирали тръби - С течение на времето, когато вашата водопроводна система старее, може да откриете, че вашите водопроводни тръби са корозирали. Това са често срещани източници на водопроводни течове у дома. Следете по-стари тръби и заменете високорисковите тръби, за да предотвратите повреда от вода.
Високо налягане на водата - Високото налягане на водата може да се чувства добре под душа, но твърде голямото налягане може да натовари вашата водопроводна система и да причини течове.
Нахлуване на корени на дървета - Дърветата постоянно търсят водоизточници - и за съжаление, ако има пукнатина във вашата водопроводна тръба, корените на дърветата могат да нахлуят във вашата водопроводна система. Внимавайте за спад в налягането на водата или бавно източване на мивки.
Течове на тръбни съединения - Течащите тръбни съединения са скрити дълбоко в стените ви и често са трудни за откриване, докато не стане късно. Внимавайте за ниско налягане на водата!
Износване - Вашият кухненски кран има много движещи се части и в резултат на това той е склонен да се износва с течение на времето. За щастие е лесно да се поправи течащ кран!

Какви са опасностите от скритите течове?
Течовете не само стават по-големи с възрастта, но и потенциално могат да причинят щети на вашия дом. В допълнение към загубата на вода, ресурс, на който всички разчитаме всеки ден, течовете от домакинствата могат да причинят и големи щети от водата - щети, които може да са скъпи за отстраняване. Да не говорим, че щетите от вода също могат да доведат до здравословни проблеми за всеки в дома ви - тук говорим за мухъл. Тъй като течовете могат да причинят структурни щети на вашия дом и потенциални заболявания на тези, които живеят в него, изглежда очевидно, че трябва да ги поправите възможно най-скоро!

Откриването и отстраняването на течове предлага редица предимства, включително:
Намалена или елиминирана загуба на вода
Намален риск от повреди, свързани с течове
Намалена нужда от аварийни ремонти
Намалена нужда от пречистване на вода и налягане
Могат ли течовете да станат по-големи, ако са игнорирани?
Да. Това, че изтичането е малко сега, не означава, че с времето няма да се увеличи. Изтичането на вода от вашите тръби или приспособления в крайна сметка ще причини достатъчно корозия, че дори теч с размер на дупка може да нарасне и потенциално да причини щети на дома ви.

Много хора вярват, че малките течове ще останат малки, дори ако бъдат пренебрегнати за известно време, но истината е, че с течение на времето те ще се влошат. Това е така, защото водата от теча ще разяжда вашите тръби, което в крайна сметка кара малко теч да нараства. Малките течове могат бързо да се превърнат в хиляди долари за ремонт, ако не ги поправите бързо.

Изтичат ли всички течове на вода към повърхността?
За съжаление, не всички течове ще се издигнат на повърхността и всъщност много от тях ще останат скрити доста дълго време. Общите източници на скрити течове включват дъждовни тръби, канализационни линии, поточни канали и пусти тръби. Най-лесният начин да ги намерите е да използвате оборудване за усилване на звука. Като знаете това, за вас става изключително важно да работите редовно с водопроводчик, за да откриете евентуални течове, които може да пропуснете.

Серията PQWT-L е наскоро актуализиран и многофункционален детектор за течове на вода, който се прилага за различно откриване на течове на външна водопроводна тръба, пожарна тръба, отоплителна система, вътрешна водопроводна тръба и подземна отоплителна подова тръба. Чрез събиране и анализ на сигнала за изтичане, той решава проблема с изтичането на вода под налягане в тръбата.

Y) SVD5 (JFO3QITY6 [W {7`OQ

За повече информация за продукта се свържете с whatsapp / телефонен номер 008618817121525, имейл:[имейл защитен]